top of page
  • Foto van schrijverUlteam bestuur

Voorstelling: Ulteam speelt: 'Spaken'

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2020

BELANGRIJKE UPDATE 13-03-2020: Helaas, maar begrijpelijk en noodzakelijk, is zojuist de voorstelling van aanstaande zaterdag afgezegd in overleg met VRIJDAG en het bestuur van Ulteam Theatersport op basis van de nieuw geldende maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid. VRIJDAG neemt contact op met alle mensen die hiervoor een kaartje hebben gekocht met meer informatie. Over eventuele verdere maatregelen / invloed op andere Ulteam-activiteiten blijven wij jullie via onze verschillende kanalen op de hoogte houden.


Wij rekenen op uw begrip in deze situatie en hopen u toch weer snel bij een voorstelling te zien. Oude informatie voorstelling:

Net bekomen van de vorige voorstelling? Hopelijk wel, want op zaterdag 14 maart staat Ulteam weer op de planken met de voorstelling 'Spaken' bij

(Noorderbuitensingel 11, Groningen) om 20:00 uur. Ditmaal is het de beurt aan de spelers van de woensdaggroep om het publiek te trakteren op verrassend impro-spel.

Hieronder vind je meer informatie over de voorstelling zelf en de vormen die gespeeld worden. De kaartverkoop verloopt via VRIJDAG (online en aan de deur). Online zullen de tickets verkocht worden voor €7,50 per stuk. Klik hier voor de kaartverkoop

Je bent ze vast wel eens tegengekomen:

De slungelige, ietwat ongeïnteresseerde jongen achter de kassa bij het tankstation.

De vermoeide vader met zijn zoontje, naast je in de wachtruimte van de tandarts.

De vrouw die al fietsend haar labrador uit laat, tijdens je wandeling in het park.

Iemand die je slechts even ontmoet, om daarna nooit meer te zien.

Allen vreemden voor jou. Een figurant in jouw leven. Jij een figurant in hun levens.

Heb je je ooit wel eens afgevraagd: Wie is dat eigenlijk? Wat drijft haar? Hoe is hij op dit punt in zijn leven beland? En hoe komt het dat haar achterwiel een spaak mist?

Twee mensen, vreemden van elkaar, hebben een korte ontmoeting, en gaan ieder weer hun weegs.


In meerdere geïmproviseerde scènes leren we deze twee vreemden meer kennen. Aan het eind verlaten we hen weer voorgoed, maar kunnen we wel beter antwoord geven op de vraag: 'Wie is die vreemdeling?'. Dit is het uitgangspunt van de eerste helft van de voorstelling "Spaken".


In de tweede helft van de voorstelling speelt Ulteam de 'Harold': Op basis van een door het publiek gegeven thema improviseren de spelers een ronde van drie scènes. Behalve het thema hebben deze scènes niets met elkaar te maken. Na korte impro-intermezzo's (impromezzo's?) spelen de spelers nieuwe rondes waarin de drie verhaallijnen van de eerste ronde worden uitgebouwd.


Improvisatietheater is toneel waarin niets vaststaat. Voor het publiek niet, én voor de spelers niet. Elke improvisatieshow is daardoor een unieke belevenis: deze komt nooit meer terug, maar zal je ook nooit meer vergeten. Kom het ook beleven!

170 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page