top of page
  • Foto van schrijverUlteam bestuur

Overvolle zaal bij "Exit?!" en meer...

De donderdaggroep van Ulteam speelde een energieke long-form voorstelling, bomvol met verschillende scènes, emoties en karakters, voor een meer dan uitverkochte zaal bij VRIJDAG. (Lees verder onder de foto)

Zaterdag 29 februari was het zover: De donderdaggroep van Ulteam stond op de planken met hun voorstelling, waarop een halfjaar was getraind onder de deskundige leiding van trainers Ilse en Maarten waarbij de muzikale begeleiding professioneel werd verzorgd door Anne Jan Toonstra. Onder de titel "Exit?!" en meer... werden twee long-forms gespeeld, "Follow the leaver" en de "Monologisch". (Tekst gaat verder onder de foto)

De gezonde en positieve spanning zat er goed in bij de groep, al voordat de voorstelling begon. "Komt er lekker veel publiek, slaan de vormen aan, wordt er lekker vrij geïmproviseerd en genoten, gaan we elkaar lekker aanvullen?". Allemaal vragen waar achteraf hard "JA" op gezegd kan worden. (Tekst gaat verder onder de foto)

De spelers (waarvan sommigen voor het eerst op het podium stonden) moeten in de coulisse al wel meegekregen hebben dat het aardig druk was - maar dat de zaal meer dan uitverkocht was, zó vol zat dat zelfs mensen op de trap moesten zitten... Tja, beter kun je het eigenlijk bij het opkomen niet krijgen. Het publiek pompte heerlijk energie de zaal in, waar de spelers wel raad mee wisten!


Na een korte introductie van de eerste vorm ging het impro-festijn van start met "Follow the leaver". In deze vorm worden scenes gespeeld, waarbij als iemand de scene verlaat, het publiek de keuze krijgt om OF in de gespeelde scene te blijven door STAY te roepen, OF de persoon te volgen die zojuist uit de scene is gestapt door FOLLOW te roepen. De stays en follows volgden elkaar in rap tempo op, wat leidde tot een erg prettig verloop in het soort gespeelde scenes: lekker veel afwisseling waarbij ook veel op de lach werd gespeeld. (Tekst gaat verder onder de foto)

Een greep uit de gespeelde situaties: Van opa en zoon die een rustige wandeling door het park maakten, en daarbij relatievoorkeuren ter sprake kwamen (waarbij uiteraard de nieuwe vriend van zoon het podium opkwam en een opmerking plaatste over de korte levensverwachting van opa, maar dan net iets te hard), een relatie waarbij allerlei soorten friet centraal stonden, een douche op een bouwwerkplaats waar klaarblijkelijk alle spelers gebruik van wilden maken (meer dan zeven spelers tegelijkertijd in één scene) en toiletpapier het aangewezen middel is om je mee af te drogen, een echtpaar dat hun privéleven iets meer pit wilde geven met handboeien (maar dan vergeten wordt dat iemand zichzelf aan bed heeft vastgemaakt), een foto en volwassenenshoot waarbij corona om de hoek kwam kijken en iedereen in quarantaine moest tot en met het antwoord op dé veelgestelde vraag: Verdwijnen sokken uit het niets, of bestaat er zoiets als een sokkendief (spoiler: Ja, en die moest ook voor de rechtbank verschijnen)... Kortom: De meest vermakelijke dingen kwamen tijdens de eerste helft ten tonele. (Tekst gaat verder onder de foto)

Nadat het publiek tijdens de pauze was bijgekomen van het lachen en snelle spel van de eerste helft, werd weer vol gas gegeven met de "Monologisch". Er werden drie aparte monologen voorgedragen door de spelers, elk in drie delen (inleiding, midden en slot). Aan de overige spelers natuurlijk de taak om zich te laten inspireren door de voorgedragen monoloog. En ja, ook dat lukte uitstekend! Het publiek gaf namelijk het fantastische thema "ongemak" voor deze vorm, waarmee je alle kanten op kan als monoloog-presentator en speler... (Tekst gaat verder onder de foto)

Van ongemakkelijk daten in een vlindertuin (waarbij de vlinders het moesten ontgelden), het willen zien hoe iemands ziel langzaam verdwijnt tot het ongemak van schaamhaar (en wat daarbij wel niet komt kijken als zelf scheren leidt tot gevaarlijke situaties). De monologen waren inderdaad lekker ongemakkelijk, en daarmee de scenes ook. (Tekst gaat verder onder de foto)

Een greep uit het gespeelde: Een levensbedreigende verwonding opgelopen bij het scheren, met een niet zo behulpzame dokter en assistent, een sadistische tandarts, een gevoelige scene waarbij de één de ander om complimentjes vraagt (wegens een tekort daaraan) tot een reeks aan steeds ongemakkelijkere dates. Ongemak is daadwerkelijk een heerlijk improthema om naar te kijken. (Tekst gaat verder onder de foto)

Alles was eigenlijk erg leuk om naar te kijken en om te spelen: Samengevat een zeer geslaagde voorstelling voor het publiek waarop de spelers en de trainers met veel plezier kunnen terugkijken (en dat ook na de voorstelling hebben gedaan met het publiek onder het genot van een drankje).


De eerstvolgende voorstelling van Ulteam vindt plaats op 14 maart (woensdaggroep), ook bij VRIJDAG. Houdt de agenda in de gaten voor de kaartverkoop!


Namens de spelers van de donderdaggroep: Dank publiek voor jullie energie tijdens de voorstelling, dank trainers voor de begeleiding dusver en de presentatie, dank Anne Jan voor de muzikale begeleiding en uiteraard VRIJDAG (technici en barpersoneel) voor de locatieverzorging.191 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page